Scott viser noen endringer i væremåte.

Han har blitt litt mer forsiktig og usikker. Han stritter i mot hvis vi begynner å gå nedover bakken nedenfor huset, klynker litt og signaliserer usikkerhet.
I bilen hyler han med det samme vi begynner å bevege oss.
Når jeg roper på han smyger han seg av og til unna og prøver å gjemme seg.

Han har også begynt å klynke noen ganger i løpet av natta. Spesielt før han sovner.

Vi får tro at dette er den såkalte fryktperioden. Vi får bare forsøke å la være å stresse han og se hvordan det går. Har lagt dressurforsøkene litt på is.

En annen endring i mønsteret er at han ikke lenger er avhengig av den helt umiddelbare nærheten. Tidligere måtte han ligge oppå føttene våre for å slappe av eller sove der vi satt. Nå legger han seg gjerne ved siden av en panelovn istedet. Og han våkner ikke og går etter hver gang noen reiser seg.

Han har “bondet” veldig med Hanna. Hun raser mer med han enn vi andre gjør, og det virker som om resultatet er at han er mer tillitsfull til henne enn til oss andre.

20:30: Fankern – nå har han hatt en sånn “pisse overalt så fort som mulig” periode igjen. Skjønner ikke helt hva som skjer der – det er ikke nødvendig tissing, han kan gå rett utenfra og inn og skvette rundt flere ganger på noen få minutter. Men også denne gangen ser det ut til at fellesnevneren er at det er masse aktivitet – det var 2 unger på besøk som rasa rundt her litt før. Jeg blir irritert og hunden merker det og blir frustrert han også. Hmm – ikke bare enkelt dette…