Det er mandag, Scott har vært i huset 4 dager, siden natt til fredag.

Han var usikker til å begynne med, gikk rundt i rommene og peip litt innimellom.

Vi har bestemt oss for å ha han mest mulig i og rundt huset den første uka, og prøve å sørge for at han blir mest mulig trygg på sin nye familie.

Han biter ganske mye, og er i det hele tatt ganske flink til å “prøve seg”. Han markerer en slags styrke overfor ungene, spesielt Hanna får gjennomgå litt. Han knurrer til henne når hun prøver å sette han på plass. Han har jevnt over respekt for meg, men jeg vet ikke om jeg kanskje tar litt for hardt i – han biter meg ikke lenger, men han virker nesten litt redd meg også av og til – gyllen middelvei søkes.

Han er veldig nærhetssøkende, og legger seg der vi er. Helst oppå føttene våre. Det er trivelig, men vi planlegger å begynne med litt mer burtrening allerede denne uka. Skal vi komme oss på jobb begge to, må han tåle å ligge i buret ca 6 timer i strekk, fra morgenen av.

Ellers er det et svare strev å følge med på tissingen – han stopper opp og tisser der han står. Vi har fulgt det beste / eneste rådet vi har fått, og går ut med han hver gang han tisser på gulvet. Foreløpig virker det ikke som om han skjønner at det er fordi han skal ut, men han har ihvertfall skjønt at “noe” skjer, så nå i dag har han prøvd å lure seg bak hjørner / møbler når han skal tisse.

Vi har prøvd han på halsbåndet nå i dag, uten særlig hell. Han stopper helt opp, og nekter å bevege seg. Hmm – får prøve litt mer utover helga og se om vi får lurt han ivei litt etter litt.

Men i det store og hele virker det som om han faller til ro i sitt nye hjem. Han sutrer ikke, og har sett seg ut et par plasser der han trives ekstra godt. Han sover godt om natten, og virker som han slapper godt av. Han er også ganske trygg når vi går ut.