Vi bestemte oss for 2-3 år siden for å anskaffe en familiehund. Siden da har vi diskutert prosjektet fram og tilbake, prøvd å sette oss inn i fordeler og ulemper med forskjellige raser, brukt en masse tid på snakke med hundeeiere, kjøpt hundebøker, motivert August (8), Sofie (11) og Hanna (14) for “valpejobben”, og så videre. Både Mona og jeg hadde hunder når vi var barn, men vi må karakteriseres som noviser mht hundedressur og andre forhold rundt hundeholdet.

Vi endte opp med en Nova Scotia Duck Tolling Retriever (“Toller”), en rase som ikke er veldig utbredt i Norge, men som har en entusiastisk og voksende tilhengerskare. En livlig hund med godt gemytt som ikke er altfor stor.

Bloggen blir vår “hundedagbok”. Vi regner med at den blir mest brukt i den litt strevsomme perioden med valpen (få den stueren, basic dressur, etc).

Vi mottar *gjerne* tips fra andre, mer erfarne hundeeiere, og / eller generelle kommentarer.